Little Greene - Mockingbird - Kasbah | Stek Magazine PRO

Paint & Paper Library lanceert nieuwe kleurenkaart

Original Colours

Het Britse verf- en behangmerk Paint & Paper Library lanceert een nieuwe, verfijnde kleurenkaart met nieuwe verftinten en kleurenfamilies. De nieuwe Paint & Paper Library-kleurenkaart bevat negen nieuwe toevoegingen aan het ‘Original Colours’-palet. Drie nieuwe ‘Architectural Colours’ en acht vernieuwde tinten uit het archief van Paint & Paper Library.

Paint & Paper Library lanceert een nieuwe, verfijnde kleurenkaart met nieuwe verftinten en kleurenfamilies

Negen nieuwe Paint & Paper Library ‘Original Colours’

Het ‘Original Colours’-palet van Paint & Paper Library is verrijkt met negen nieuwe kleuren. ‘Nori’, een gezwart groenblauw, ‘Soumak’, een Midden-Oosters rood, en ‘Iguana’, een kameleonachtig, Kaaiman blauw. ‘Mchanga’, een rode aardetint uit het rivierzand van Tanzania, ‘Brimstone’, een eigentijds middengeel en ‘Ruse’, een gesofisticeerde, vergrijsde rozenkleur. De laatste drie zijn ‘Mockingbird’, een prachtig, diep zachtblauw, ‘Fynbos’, een gewaagde, maar rustgevende schakering en ‘Sencha’, een opmerkelijk, elegant groen. Deze negen, in het oog springende, kleuren zijn ontworpen om bij afzonderlijk gebruik gewaagde en indrukwekkende interieurs te creëren. Of om juist te combineren om zo een mooi contrast te vormen met een modern ontwerp. Zo creëert bijvoorbeeld de opvallende combinatie van ‘Pollen II’ op het plafond en ‘Sencha’ op de muren en het houtwerk een uitnodigend kleurenschema voor een hotelkamer. Hierdoor krijgt de ruimte een knusse en warme uitstraling.

Paint & Paper Library lanceert een nieuwe, verfijnde kleurenkaart met nieuwe verftinten en kleurenfamilies

Drie nieuwe ‘Architectural Colours’-families

Naast de upgrade van het Paint & Paper Library kleurenpalet zijn er ook drie nieuwe families van zachte, gegradueerde ‘Architectural Colours’ aan de kleurenkaart toegevoegd. Binnen een kleurenfamilie bieden vijf tinten diverse sterktes van hetzelfde pigment. Hierdoor wordt een harmonieus en goed afgestemd kleurenschema gevormd. De drie nieuwe kleurenfamilies betreffen het neutrale ‘Cashmere’, waarvan de tinten een aantrekkelijke warmte en een rustige sfeer uitstralen. Daarbij het natuurlijke, zachte ‘Sprig’, met discrete, groene ondertonen. Als laatste de kleurenfamilie ‘Powder’. Deze kleurtoon biedt delicate tinten met warme, roze ondertonen.

Paint & Paper Library lanceert een nieuwe, verfijnde kleurenkaart met nieuwe verftinten en kleurenfamilies

Paint & Paper Library combinaties

De nieuwe kleuren bieden veel mogelijkheden om te combineren. Je creëert impact door bijvoorbeeld ‘Powder V’, de meest intense schakering van de ‘Powder’-kleurenfamilie, toe te passen om details van plafonds en kroonlijsten te accentueren. Tegelijkertijd blijft het geheel elegant en harmonieus als het wordt gecombineerd met de zachtere schakering ‘Powder III’ op de wanden en de lichtste schakering ‘Powder I’ op de plinten en het houtwerk.

Hotelkamer met donkergroene tinten

Acht archiefkleuren

Uit het archief van Paint & Paper Library zijn acht andere kleuren herboren, waaronder de volgende rijke roze, dieporanje en charismatische groen- en blauwtinten: ‘Jaipur Pink’, ‘Roben’s Honour’, ‘Kasbah’, ‘Caravan’, ‘Scarlet ‘n’ Rust’, ‘Pollen II’, ‘Mink’ en ‘The Long Room’. De 42 bestaande kleuren van de vorige Paint & Paper Library-kleurenkaart zijn gearchiveerd om plaats te maken voor deze nieuwe kleuren en kleurenfamilies. De archiefkleuren blijven beschikbaar. De nieuwe Paint & Paper Library-kleurenkaart en -kleuren is gelanceerd op 12 september 2022.

Oudroze bad met blauwgroene muren

Paint & Paper Library is nationaal en internationaal verkrijgbaar via een netwerk van professionele dealers en online via paintandpaperlibrary.com