Paint & Paper Library

Paint & Paper Library werd meer dan 20 jaar opgericht door de Londense interieurarchitect en gerenommeerd kleurendeskundige David Oliver. Het Engelse bedrijf biedt sindsdien wereldwijd inspiratie, kleurexpertise en ontwerp ideeën aan (interieur)architecten. Vanaf heden is de geraffineerde verfkleurenkaart van Paint & Paper Library ook op de Nederlandse markt verkrijgbaar.

Paint & Paper Library in prestigieuze gebouwen

De verf van Paint & Paper Library is toegepast in enkele van de meest prestigieuze gebouwen in de wereld. Het merk wordt daarom geprezen om zijn ongeëvenaarde kleurbalans, helderheid en sfeer. Het palet van 180 unieke kleuren is volgens uitzonderlijk hoge normen vervaardigd. Paint & Paper Library biedt de matste emulsieverf op de markt. Er een nieuwe kleurenkaart, die zowel de beproefde Paint Library kleuren bevat als 40 nieuwe, unieke tinten.

Kleurenkaart

De kleurenkaart van Paint & Paper Library omvat 2 paletten: ‘Architectural Colours’ en ‘Original Colours’. ‘Architectural Colours’ is een eenvoudig te gebruiken kleur-op-nummer systeem. Het is ontworpen om simpele alternatieven te bieden voor wit. Er is keuze uit 95 verrijkte tinten. Deze zijn individueel geformuleerd met behulp van verschillende sterktes van dezelfde pigmenten. De tinten zijn geordend in 19 groepen van 5 geleidelijk verlopende tinten. Met een kleurverloop van licht naar donker en warm naar koel, kan elke toon individueel of gecombineerd gebruikt worden op plafonds, kroonlijsten, muren en houtwerk.

Originele verfkleuren

De 85 ‘Original Colours’ zijn een eclectische kleurenmix. Deze kunnen onafhankelijk worden toegepast of als onderdeel van hetzelfde kleurschema. Zo kun je meer diepte creëren of accenten en highlights toevoegen. Zonder de kleurbalans te verstoren. De ‘Original Colours’ zijn geïnspireerd op historische, traditionele en hedendaagse interieurs van over de hele wereld. Zoals de kleuren ‘Paris Rooftops’, ‘Sea Nor Sky’, ‘Stable Green’, ‘Aeoli’ en‘Geisha’.

We hebben het bestaande kleuraanbod van Paint & Paper Library zeer zorgvuldig bekeken. Tinten zijn bewerkt en de balans tussen de architecturale kleuren en de originele kleuren aangepast. Tonen zoals ‘Clean White’ en ‘New Black’ zijn toegevoegd, met nuances van kleuren er tussenin. De nieuwe tinten vullen het bestaande palet aan en maken de ‘look’ compleet. Zo neemt de vernieuwde kleurenkaart je mee naar een nieuwe, spannende dimensie. – Marketing Directeur, Ruth Mottershead

Architecturale kleuren

Paint & Paper Library biedt het volledige kleurenpalet aan in vijf superieure finishes. De meest geliefde afwerking, Pure Flat Emulsion, is een matte emulsieverf op waterbasis, met een ultiem zachte, kalkachtige afwerking. Het hoge pigmentatiegehalte geeft een intense kleurdiepte. De hoge kwaliteit van de basisingrediënten maken dit de meest matte verf op de markt. Pure Flat Emulsion is ook microporeus, waardoor de muren, vloeren en plafonds van een gebouw kunnen ademen. Dat is een belangrijke overweging bij historische gebouwen. De afwerkingen op waterbasis, bekend als Architects’ paints, zijn ontworpen voor alle ruimtes in een project. Deze afwerkingen zijn volledig afwasbaar en sluiten geen esthetisch compromis voor het verkrijgen van een hogere glans.

Hoge kwaliteit verf

De hoogwaardige Architects’ Matt Emulsion is op water gebaseerd, volledig afwasbaar en biedt een uitstekende slijt- en vlekbestendigheid. Daarmee is deze finish een kwalitatief alternatief voor Pure Flat Emulsion. Architects’ Eggshell is een duurzame acrylverf op waterbasis met een lage glansgraad. Deze is geschikt voor interieur houtwerk en muren. En in het bijzonder voor ruimtes waar condensatie problematisch kan zijn. Het kan ook worden toegepast op metaalwerk, meubels en conventionele radiatoren.

Keuze van interieurprofessionals

Paint & Paper Library biedt ook Eggshell (zijdeglans) en Gloss (hoogglans) verf op oliebasis met een laag VOS-gehalte (Vluchtige Organische Stoffen). Deze verven zijn dé keuze van de interieurprofessional vanwege de uitstekende vloeibaarheid, gladde afwerking en goede hechting aan houtwerk. Zowel binnen als buiten toepasbaar. Paint & Paper Library doet er alles aan om de negatieve impact van de verfproductie, op zowel het milieu als de gezondheid, te minimaliseren. Alle verfproducten van het bedrijf worden traditioneel vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk volgens uitzonderlijke hoge eisen. Voor de verf worden milieuvriendelijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit gebruikt. De verf voldoet hiermee aan alle regelgeving met betrekking tot VOS-oplosmiddelen. Tenslotte met de verf impact geven aan het project, en niet aan het milieu.

Neem voor verkoopinformatie over Paint & Paper Library contact op met Van Sand, ETC Expo Culemborg info@van-sand.nl

Website: paintandpaperlibrary.com