Piet-Jan van den Kommer ontwerpt hotel

Villa Kranenbergh

Hotels zijn vaak een bron aan wooninspiratie. Aan één van de mooiste lanen in Bergen ligt Villa Kranenbergh Een bijzonder boutiquehotel met een huiselijke ambiance. In 2018 is het hotel volledig gerenoveerd en opnieuw ingericht door Piet-Jan van den Kommer.

Oase van rust

Bergen is een echt kunstenaarsdorp en ligt vlakbij de zee, bos en duinen. Naast de rust van de natuur, vind je ook de rust terug in het hotel zelf. Rust en natuur heeft Piet-Jan van den Kommer ook gebruikt in het ontwerp. Rust is terug te vinden in het gehele interieur en daarbuiten omdat gebruik is gemaakt van een neutraal kleurenpalet. Daarbij zijn ook vooral materialen gebruikt uit de natuur zoals hout, leer en staal.

Pronkstukken

De luxe Executive Relax Chair en de Divine Dining Chair zijn twee key stukken uit de Private Indoor collectie van Piet Jan van den Kommer. Deze pronkstukken zijn onderdeel van het interieur in Villa Kranenbergh.

De meubels worden handgemaakt in eigen werkplaats op creatief landgoed de Noordervaart 127 waar meerdere creatieve interieur gerelateerde bedrijven gevestigd zijn. Bewust omgaan met het milieu is een belangrijke pijler voor van den Kommer. Zo is er een eigen verbrandingsoven, waarmee het hele terrein van energie wordt voorzien. Heel bekend is ook zijn buitenkeukenontwerp. Deze is ook te vinden bij Villa Kranenbergh.

Over Piet-Jan van den Kommer

Piet-Jan ontwerpt in de breedste zin van het woord. Van complete interieurs voor woningen en vakantiehuizen in het binnen- en buitenland tot luxe appartementen, horecagelegenheden en andere bedrijven. Piet-Jan van den Kommer ontwerpt vanuit de gedachte dat er in een interieur geleefd mag worden en werkt veel met hout, maar ook met ander natuurlijk materiaal zoals zink, leer, staal, natuursteen en beton. Door het gebruik worden de meubelstukken alleen nog maar mooier. Meer informatie vandenkommer.nl