Binnentuinkantoor op de 11e verdieping

Central Park kantoorpanden

Groen architectenbureau MOSS (Makers of Sustainable Spaces) ontwerpt in samenwerking met GroupA architecten een groene oase op 45 meter hoog en zet hiermee een duidelijke stempel op de trend van het vergroenen van (kantoor)panden en onze leefomgeving.

OpdrachtgeverCentral Park kantoorpanden
OntwerpMOSS Makers en GroupA architecten
BeeldcreditsJordi Huisman

Met het ontwerp aan een grote binnentuin van 500m2 doet MOSS eer aan de naam van de ontwikkeling; Central Park. Een centraal gelegen park op de 11e verdieping met uitzicht over heel Utrecht.

Binnentuin kantoor

De Azoriaanse flora is een inspiratie binnen dit project, deze flora bestaat uit zowel atlantische, mediterrane, kosmopolitische (over de hele wereld voorkomende) en tropische soorten. In totaal deden (mogelijk gemaakt door De De Koninklijke Ginkel Groep), zo’n 50 bomen en struiken, 1.500 planten en zelfs een kabbelend beekje hun intrek. De combinatie tussen den achtige structuren, kleurrijke bloemsoorten en tropische beplanting is een unieke combinatie voor Central Park. 

Vergroening kantoorpanden

Met dit gigantische groene gebaar leveren MOSS en GroupA een substantiële bijdrage binnen de architectuur en –design branche aan de vergroening van (kantoor)panden en onze leefomgeving. Inmiddels is het wetenschappelijk bewezen dat planten en bomen een positief effect hebben op onze fysieke en mentale gesteldheid. Planten zorgen onder andere voor frisse lucht en werken stress verlagend, waardoor productiviteit op de werkvloer toeneemt.

Over Central Park Utrecht

Central Park is een geweldig kantoorgebouw met een fantastisch park op 45 meter hoogte. Gesitueerd op een toplocatie in Utrecht. Met vrij in te delen werkvloeren van 1.300 m2 waar je jouw eigen moderne werkomgeving kunt creëren. Met station Utrecht Centraal naastgelegen en adembenemende uitzichten over de stad. Vestig jouw onderneming ook in Central Park, het indrukwekkende kantoorgebouw waar natuur en kwaliteit perfect samen gaan.

Over MOSS

MOSS ontwerpt en creëert groene oases in en op gebouwen. Hun ontwerpen omvatten binnen landschappen, daktuinen, verticale tuinen, en stadslandbouw concepten. MOSS heeft al eerder indruk gemaakt met het ontwerp van onder andere het kantoor van Joolz, CBRE The Core, Jetbrains in München en werkt momenteel aan het nieuwe 9 verdieping-tellende pand van Booking.com naast Amsterdam Centraal Station. Hoog in het vaandel staat bij MOSS de ontwikkeling van een gezondere en groenere leefomgeving in onze stedelijke omgeving.