Hip & happening in Amsterdam Noord

Hotel Bunk

In de voormalige Sint-Ritakerk in Amsterdam Noord opende BUNK hotel in maart haar deuren. Het combineert hotels en hostels in een inspirerende omgeving. Elke kamer is uniek en het interieur is dan ook om van te smullen.

Van kerk tot hotel

De oprichter en bedenker van ‘het BUNK concept’, Robin Hagedoorn, zegde in 2015 zijn baan op na een reis door de woestijn van Nevada. “Mensen dachten misschien wel dat ik knettergek geworden was in de woestijn, toen ik vertelde dat ik mijn baan had opgezegd,” vertelt Robin. “Dat gevoel werd nog sterker toen ik oude kerkgebouwen begon te kopen. Gelukkig waren er ook mensen die mijn droom begrepen. Zij snapten dat juist kerken ook bedoeld zijn om samen te komen en samen iets bijzonders te beleven. We hebben onze krachten gebundeld in een team en zo is BUNK geboren. Als tweeling, eentje in Amsterdam en eentje in Utrecht. Ons motto? Van gastvrijheid een nieuwe beleving maken in een historische setting, voor een eerlijke prijs.”

Verwondering

Een kijkje in het hotel is in één woord te omschrijven: verwondering. De monumentale kerk is veranderd in een ontmoetingsplaats voor mensen van ver en dichtbij. Voor reizigers, buurtbewoners en creatievelingen. Robin: “We organiseren regelmatig events in ons restaurant en in onze andere gedeelde ruimtes. Waarom? Omdat we gastvrijheid opnieuw willen uitvinden, op een plek waar we ons samen verwonderen.” Je vindt dan ook veel kunst terug in het hotel.

We willen gastvrijheid opnieuw uitvinden. Op een plek waar we ons samen kunnen verwonderen. Je vindt dan ook veel kunst terug in het hotel.

Unieke kamers

Het team van BUNK heeft zelf de inrichting van het hotel en de kamers ontworpen, in samenwerking met een aantal interieurontwerpers. De kamers heten hier Pods. Ze zijn niet duur, maar wel luxe. Er zijn ook dubbele Pods. Alle kamers verschillen in grootte, privacy en budget.
Ze hebben de magische sfeer van een monumentale kerk. Bewonder de hoge plafonds, open balkons en het uitzicht op de grachten. De kamers zijn niet al te groot, maar wel slim ontworpen. Dankzij de comfortabele bedden met fijn bedlinnen en op afstand te bedienen LED TV, kamertemperatuur en sfeerverlichting voel je je meteen thuis.

Luxe badkamer

De kamers hebben een gezamenlijke of privébadkamer. Je vindt hier een toilet,
wastafel, douche (waterbesparend maar met hoge druk), zachte fairtrade handdoeken en biologisch afbreekbare shampoo en zeep. De keuze voor de tegels viel op Mold
van vtwonen by Douglas & Jones via Meester Smeets uit Amsterdam. De ontwerpers van het hotel vonden die vooral perfect omdat er een bijpassende Mold douchetegel is. Daarin is de afvoer al verwerkt. Zo vormen de douche- en wandtegels een prachtig trendy geheel, dat helemaal past bij de hippe stijl van het hotel.

Website: bunkhotels.com