Walhalla voor design liefhebbers

Cosentino City Amsterdam

Amsterdam is een hotspot rijker. Met maar liefst 550 m2 inspiratie is dit het walhalla voor elke architect en interieurliefhebber. Cosentino City Amsterdam is het 15e inspiratiecentrum voor Cosentino. City manager Lara Leenhouts geeft een grand tour.

Cosentino Group viert dit jaar haar 40-jarig jubileum. De kers op de taart: een geweldig nieuw inspiratiecentrum in Amsterdam. Op een prachtige locatie, tegenover het Concertgebouw en om de hoek van het Rijksmuseum. Het gebouw bestaat uit drie panden die zijn samengevoegd tot één ruimte. Het ontwerp van het interieur heeft een industriële uitstraling, waarbij de karakteristieke eigenschappen van het gebouw gebruikt zijn als canvas. Dit wordt onderstreept door de houten balkenstructuur op het plafond. Als kleurenpalet zijn zwart-, grijs- en wittinten gekozen, in combinatie met marmer, beton en industriële elementen. En dankzij de grote ramen ademt de ruimte licht. Resultaat: een frisse moderne uitstraling. 

Materialen live ervaren

Het internationaal vooraanstaand Spaans familiebedrijf, Cosentino, is de marktleider in de productie en distributie van innovatieve materialen voor architectuur en design. Het nieuwe City-concept voor Amsterdam is ontworpen door het Cosentino designteam en bestaat uit meerdere ruimtes waar de voornaamste merken van Cosentino Silestone®, Dekton® en Sensa® in de spotlight staan. In deze ruimtes zijn voorbeelden te zien van vloer- en (geventileerde) geveltoepassingen, werkbladinspiratie, kunnen bezoekers materialen live en op groot formaat ervaren en is ruimte voor evenementen en exposities.

Kleuren op groot formaat

Cosentino City heeft de nieuwste producten en kleuren. Een heerlijke inspiratie voor iedereen die het materiaal goed wil bekijken. Naast veel kleine kleurstalen vind je hier ook alle populaire kleuren op groot formaat. Zo krijg je pas echt een goede indruk van het materiaal, de kleur en de patronen. Lara Leenhouts: “De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om het gebouw om te toveren tot een plek waar vooraanstaande architecten en ontwerpers alsook media en consumenten kennis kunnen maken met de nieuwste producten en expertise van Cosentino. De komende maanden staan in het teken van lanceringen van nieuwe kleuren en producten, zullen er diverse (online) presentaties op de agenda staan en zullen wij er alles aan doen om onze slogan: ‘Get Inspired’ waar te maken.”     

Moodboards maken

Een bezoek aan Cosentino City is meer dan rondkijken. Het is een beleving waar ontzettend veel mogelijk is voor de bezoeker. Neem bijvoorbeeld het Atelier Lab. Een snoepwinkel voor de interieur liefhebbers. Je wordt omringd door stalen, niet alleen van de eigen collectie maar ook van andere materialen (hout, textiel, behang, boeken, enz.). Het Atelier lab is perfect voor architecten en interieurontwerpers om inspiratie op te doen voor ieder soort project. Men kan er moodboards maken en materialen combineren om een goed beeld te schetsen voor het uit te werken project. Een ideale manier om tot de mooiste ontwerpen en inspiratie te komen. 

Je eigen ruimte visualiseren

Een ander goed voorbeeld van de beleving die Cosentino City biedt is de Digital Experience.  Een ruimte waar projecten in 3D weergegeven en aangepast kunnen worden in augmented reality. Zo kun je jouw eigen ruimte alvast visualiseren met de prachtige materialen van Cosentino. 

Levensecht

Ook is er een levensgroot scherm, waar het plaatmateriaal digitaal op ware grootte getoond kan worden. Met behulp van de nieuwste technologie krijgen professionals en consumenten zo high-definition beelden te zien van platen en kunnen kleuren tot in detail bekeken worden.

What’s cooking?

Zowel op de eerste verdieping als op de benedenverdieping bevindt zich een volledig ingerichte keuken. Hier zullen in de toekomst kookdemonstraties worden gegeven. De keukens zijn ingericht met hoogwaardige apparatuur van Gaggenau en kranen van Quooker. 

Nieuwste designs

Cosentino werkt veel samen met bekende architecten uit binnen- en buitenland. In Cosentino City vind je dan ook het allernieuwste ontwerp van interieurachitect Remy Meijers. Het badkamermeubel, dat oogt als een designobject, bevat twee verborgen opbergruimtes welke in de vorm van een ladekast aan de zijkant van het meubel zijn geïntegreerd. Hierdoor biedt het meubel plaats aan allerlei badkamerbenodigdheden.

Remy Meijers: “Ik wilde graag een meubel ontwerpen dat als een kunststuk in een ruimte kan staan en tóch beschikt over praktische eigenschappen. Scondido staat synoniem voor verborgen, wat een mooie tegenstelling is aangezien het meubel zeker opvalt in de ruimte, maar over verborgen extra’s beschikt.”

Flexplek

In het City is ook een vergaderruimte voor bezoekende architecten en ontwerpers. En er zijn diverse flexibele werkplekken. Hiermee verwoordt het City de ambitie om een echte ontmoetingsplek te zijn voor deze doelgroep om te netwerken en vergaderen.

Cosentino City is speciaal opgezet voor de grootste wereldsteden. De locaties zijn bedoeld als inspiratiecenters waarmee Cosentino dichter bij de klant komt te staan. Er zijn inmiddels wereldwijd 15 Cosentino City’s in Sidney, Singapore, New York, San Francisco, Toronto, Montreal, Milaan, Londen, Madrid, Dubai, Miami en recentelijk Barcelona, Tel Aviv en Amsterdam.