Stek Magazine PRO | Hotel The Den

Hotel interieurontwerp: The Den

‘s Hertogenbosch

We nemen een kijkje hoe een hotel interieurontwerp voor hotel The Den tot stand is gekomen en is uitgevoerd. Het hotel is voorzien van de mooiste materialen en merken zoals Dekton by Cosentino en Duravit. Hotel The Den is een franchise van Marriott International en wordt beheerd door de Odyssey Hotel Group. Het is een Tribute Portfolio Hotel en is met 160 kamers het grootste hotel in de stad.

Hotel interieurontwerp thema

Portfolio hotel The Den is gelegen in de nieuwe populaire wijk ‘Het Paleiskwartier’. De naam The Den is een ode aan de stad Den Bosch. “Boutique hotel The Den brengt internationale allure en lokale cultuur samen”, vertelt General Manager Melle van Uden. “We eren de historische vestingstad en de Bourgondische levensstijl. Daarnaast introduceren we een nieuw concept: iets moderns en werelds dat internationale reizigers naar deze stad trekt. Tribute Portfolio-hotels zijn individuele, karakteristieke hotels en bedienen een gast die het leuk vindt om als local een bestemming te ontdekken, voor wie deel wil uitmaken van de ‘social scene’ en wie toonaangevend design bewondert. Door de Bossche Bourgondische cultuur en modern design te integreren in het hotel en de restaurants, biedt Hotel The Den precies die beleving. Het hotel interieurontwerp is hier ook op gebaseerd.”

Water als basis

Het hotel interieurontwerp en de keuze voor dessins valt samen met het thema water. Hier is de link gelegd met het waterstelsel waar ’s -Hertogenbosch bekend om is. Het hotel interieurontwerp kwam tot stand door een goede samenwerking tussen Vastgoedeigenaar Build to Built, HDVL Designmakers en HIP Studio voor het interieurontwerp en HomrisB8 voor het meubelontwerp. In het hotel zie je de vloeiende lijnen en organische vormen van water overal terug. Tot in detail voorzien van de meest hoogwaardige materialen. Zo is gekozen voor de kwaliteit en het moderne design van het merk Duravit voor de stijlvolle badkamers en openbare toiletruimtes. Voor de bladen van de wastafels is gekozen voor Dekton by Cosentino.

Materiaalkeuze hotel interieurontwerp

De blauwtinten van het waterthema vormen een rustgevende interieurbasis in alle ruimtes van het hotel. De koperen en messing elementen voegen een mooi warm contrast toe aan de koele kleurtinten. De ontwerpers kozen bewust voor koper(kleuren) omdat koper weer water geleidt en zo ook een verbindende factor vormt. Ook movement vormt een belangrijke rol in het ontwerp. Water wat altijd in beweging is en de ‘vibes’ van een werelds hotel wat zorgt voor een energieke sfeer. De architect vond het belangrijk dat het hotel zowel van binnen als buiten die beweging laat zien. Zo is het terras aan de voorzijde een aantrekkingskracht voor voorbijgangers. Ze zien dat er iets gebeurt. In de koepel aan de voorzijde zie je sporters die gebruik maken van de fitnessruimte met de passende naam ‘The movement’. Overal bevinden zich elementen die aan de buitenzijde van het hotel zichtbaar zijn en zo een levendige indruk geven. Het geeft het lifestyle karakter van het hotel uitstekend weer.

De architect vond het belangrijk dat het hotel interieurontwerp zowel van binnen als buiten die beweging laat zien.

Hotel interieurontwerp restaurants

Het kenmerkende restaurant van het hotel, biedt de hele dag door comfort food met Amerikaanse invloeden. De blikvanger van het hotel is het recent geopende ‘Current Rooftop Restaurant & Bar’. De bar en het geweldige terras zijn open, het restaurant volgt later in het jaar. Het is met recht een kosmopolitische bestemming en beleving. Het uitzicht is spectaculair over Den Bosch en aangrenzend natuurgebied. Voor zowel een heerlijke cappuccino als een cocktail is dit ‘the place the be’ met de bar als verbindend middelpunt. Voor het materiaal van de bar is gekozen voor Dekton by Cosentino. De interieur- en meubelontwerpers van HIP Studio en HomrisB8 kozen bewust voor een marmer-look design. Naast de keuze voor een mooi en trendy uitstraling koos men ook voor Dekton vanwege de hoge kwaliteit. Een hotelbar wordt intensief gebruikt en het blad moet dan ook voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. 

HIP Studio koos voor het materiaal Dekton by Cosentino. De natuurlijke marmerlook past perfect in het hotel interieurontwerp van de rooftop bar.

Design kamers

Het lifestyle hotel biedt stijlvolle hotelkamers. De moderne kamers bieden een oase van comfort met kingsize bedden, ‘mobile key access’ en een interactieve televisie. Het prachtige groene en blauwe kleurenpalet weerspiegelt het waterthema dat door het hele hotel vloeit. De badkamers zijn compleet ingericht met hoogwaardig sanitair van het merk Duravit. Voor meer ruimte en het allerbeste uitzicht, verblijf je in één van de Junior Suites op de hoek van het hotel, met grote ramen die uitkijken over het natuurgebied ‘Bossche Broek’ en de stad.

Meer informatie: hoteltheden.nl