Bekroond met Green Key Gold certificaat

Suite Hotel Pincoffs

Edwin van der Meijde en Karen Hamerlynck zijn verantwoordelijk voor de inrichting en ontwikkeling van Suite Hotel Pincoffs. Bij het hotel ontwerp maakten zij tal van keuzes waarbij comfort en zorg voor de leefomgeving belangrijk waren. Met als uitgangspunt dat we samen zuinig moeten zijn wat de wereld ons op dit moment te bieden heeft, maakten zij een aantal duurzame keuzes. Als bekroning voor hun duurzame beleid heeft Suite Hotel Pincoffs sinds 2010 het milieukeurmerk Green Key ontvangen.

Suite Hotel Pincoffs milieukeurmerk Green Key | Stek Magazine PRO

Puurzaam

De Green Key is weggelegd voor duurzame bedrijven die serieus omgaan met milieuzorg en een grotere inspanning leveren dan wettelijk is verplicht. Om het jaar worden de inspanningen gekeurd en beoordeeld. “Bij alles wat we doen, proberen we zo min mogelijk schade aan de aarde te berokkenen”, vertelt Karen Hamerlynck. “We denken circulair en willen in het hotel zoveel mogelijk hergebruiken en recyclen. Duurzaam betekent voor ons eigenlijk puurzaam. Wat we bijdragen moet echt en geloofwaardig zijn. Wij doen dus meer dan het afvinken van de verplichte eisen van keurmerk Green Key.” 

Suite Hotel Pincoffs milieukeurmerk Green Key | Stek Magazine PRO
Suite Hotel Pincoffs milieukeurmerk Green Key | Stek Magazine PRO

Groen met een glimlach

Edwin van der Meijde: “Je vindt bewijs terug van onze duurzame keuzes in ons hotel, maar ook op de kade naast het hotel. Met creatieve en originele vondsten proberen wij van duurzaam ondernemen een feestje te maken, waarbij we hopen onze gasten een keer te kunnen betrappen op een glimlach. Zo tref je in de ontbijtkamer antieke klokken aan in de smiley-stand. De wijzers staan stil. We willen de gasten de boodschap meegeven rustig te genieten van het begin van de dag. 

Elke keer wanneer een gast van Hotel Pincoffs bij een meerdaags verblijf de kamer schoonmaak overslaat, laten wij door deze stichting een boom planten. Dat gebeurt door de professionals van het Nederlandse bedrijf Trees for All. Het doel is om in 2025 met alle hotels een miljoen bomen per jaar te planten. 

Suite Hotel Pincoffs milieukeurmerk Green Key | Stek Magazine PRO
Suite Hotel Pincoffs milieukeurmerk Green Key | Stek Magazine PRO

Circulair

Diverse stukken antiek kregen een tweede leven. Zoals een oude laboratoriumkast die werd omgetoverd tot gastenboek-kast. Karen: “Wij lieten 28 historische deuren uit ons pand (deze waren niet brandveilig genoeg) ombouwen tot minibarkastjes, daybeds, bureau’s en spiegels. Eén van onze suites mag zelfs wel circulair worden genoemd. De meubels en decoraties in deze suite werden door kunstenaars gemaakt van hergebruikte materialen als fietsbanden, zeekaarten en Delfts blauw porselein.

Vergroening

Hotel Pincoffs voerde diverse projecten uit de afgelopen jaren. Zo werden honderden bomen geplant in Panama (bekijk de video making of Pincoffs Bos). Edwin: “We zijn ook een trotse sponsor van het Dobberende Bos in de Rijnhaven. Dit is een eco-kunstproject in Rotterdam en heeft zich tot doel gesteld de oude havenkades nabij ons rijksmonument te vergroenen. Beide projecten zijn afgerond. Op deze manier dragen we ons Green Key certificaat ook uit.”

Het was voor ons een wens om ook onze directe omgeving te vergroenen. In nauwe samenwerking met de Gemeente Rotterdam, legden we op de kade naast het hotel een kleine moes- en fruittuin aan. De tuin levert ons een klein deel van de ingrediënten voor onze keuken en bar.