Bekroond met Green Key Gold certificaat

Suite Hotel Pincoffs

Edwin van der Meijde en Karen Hamerlynck zijn verantwoordelijk voor de inrichting en ontwikkeling van Suite Hotel Pincoffs. Bij de creatie van Suite Hotel Pincoffs maakten zij tal van keuzes waarbij comfort en zorg voor de leefomgeving hand in hand zijn gegaan. Met als uitgangspunt dat we samen zuinig moeten zijn wat de wereld ons op dit moment te bieden heeft, maakten zij een aantal duurzame keuzes.

Puurzaam

“Bij alles wat we doen, proberen we zo min mogelijk schade aan de aarde te berokkenen”, vertelt Karen Hamerlynck. “We denken circulair en willen in het hotel zoveel mogelijk hergebruiken en eventueel recyclen. Duurzaam betekent voor ons eigenlijk puurzaam. Wat we bijdragen moet echt zijn, moet geloofwaardig zijn en waarachtig. Wij doen dus meer dan het afvinken van de verplichte eisen van keurmerk Green Key, van wie we sinds 2010 een goudomrand certificaat ontvingen.” 

Groen met een glimlach

Edwin van der Meijde: “Je vindt bewijs terug van onze duurzame keuzes in ons hotel, maar ook op de kade naast het hotel of verder weg. Met creatieve en originele vondsten proberen wij van duurzaam ondernemen een feestje te maken, waarbij we hopen onze gasten een keer te kunnen betrappen op een glimlach. Zo tref je in de ontbijtkamer antieke klokken aan in de smiley-stand. De wijzers staan stil. We willen de gasten de boodschap meegeven rustig te genieten van het begin van de dag. 

Circulair

Diverse stukken antiek kregen een nieuwe tweede leven, zoals een oude laboratoriumkast die werd omgetoverd tot gastenboek-kast met daarin inmiddels duizenden opmerkingen van gasten over hun verblijf in Pincoffs. Wij lieten 28 historische deuren uit ons pand (deze waren niet brandveilig genoeg) ombouwen tot minibarkastjes, daybeds, bureau’s, spiegels, etc. 

Een van onze suites mag zelfs wel circulair worden genoemd. De meubels en decoraties in deze suite werden door kunstenaars gemaakt van hergebruikte materialen als fietsbanden, zeekaarten, Delfts blauw porselein… En er is nog veel meer te ontdekken in Hotel Pincoffs…   

Vergroening

Hotel Pincoffs voerde diverse projecten uit de afgelopen jaren. Zo werden honderden bomen geplant in Panama (bekijk de video making of Pincoffs Bos). We zijn ook een trotse sponsor van het Dobberende Bos in de Rijnhaven, een eco-kunstproject in Rotterdam en heeft zich tot doel gesteld de oude havenkades nabij ons rijksmonument te vergroenen. Beide projecten zijn afgerond. 

Het was voor ons een lieve wens ook onze directe omgeving te vergroenen. In 2017 is het gelukt om, in nauwe samenwerking met de Gemeente Rotterdam, op de kade naast het hotel drie nieuwe Hollandse iepen te planten en een kleine moes- en fruittuin aan te leggen. De tuin levert ons een klein deel van de ingrediënten voor onze keuken en bar. 

De nieuwste stap in onze verduurzaming is de aansluiting bij de stichting Hotels for Trees. Elke keer wanneer een gast van Hotel Pincoffs bij een meerdaags verblijf de kamerschoonmaak overslaat, laten wij door deze stichting een boom planten. Dat gebeurt door de professionals van het Nederlandse bedrijf Trees for All. Het doel is om in 2025 met alle hotels een miljoen bomen per jaar te planten. 

‘Duurzaamheid is een onderdeel van de hotelbeleving’ 

Green Key Goud & ECO Leader Gold 

Als bekroning voor dit duurzame beleid heeft Suite Hotel Pincoffs sinds 2010 het milieukeurmerk Green Key ontvangen. 

De inspanningen waren goed voor niveau Goud, het hoogst haalbare niveau. 

Ook werd Pincoffs onderscheiden met het ECO Leader-keurmerk niveau Goud van TripAdvisor, ’s wereld grootste reisadviseur. 

Gasten genieten mee

De Green Key is weggelegd voor duurzame bedrijven die serieus omgaan met milieuzorg en een grotere inspanning leveren dan wettelijk is verplicht. Om het jaar worden de inspanningen gekeurd en beoordeeld. 

Ons hotel onderneemt verantwoord en is op de toekomst gericht. Het prettige voor onze gasten is dat u volop meegeniet van de stappen die wij hebben gezet, want Suite Hotel Pincoffs bewijst dat verantwoorde keuzes niet ten koste hoeven te gaan van het comfort. 

Stek Magazine PRO is lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec odio orci, mollis et rhoncus et, tempus sed dolor. Aenean vel urna vitae ligula cursus molestie.
Ook interessant
JUNG Hospitality Solutions