Een vakantiewoning inrichten? Luxe & duurzaam belangrijkste factoren

Drents-Friese Wold (Appelscha)

Net als hotels is een vakantiewoning inrichten steeds meer gericht op luxe en duurzaamheid. Een mooi voorbeeld is de ontwikkeling van een nieuw resort. Midden in de Drents-Friese Wold (Appelscha) omringd door stuifduinen en heidevelden in het hart van de Friese natuur ligt resort Brinckerduyn. Een resort dat mede is ontwikkeld door Unbrick. Een Nederlandse onderneming die modulaire (vakantie)woningen ontwikkelt en bouwt. Kant en klare modules worden zo uit de fabriek op een vrachtwagen getild en getransporteerd naar de locatie. Unbrick woningen staan voor ultieme luxe zonder concessies te doen aan de natuur.

OpdrachtgeverBrinckerduyn
LocatieWold
Bouwbedrijf vakantiewoningenUnbrick
Sanitair en badkamerDuravit
vakantiewoning inrichten Stek Magazine PRO

Brinckerduyn bestaat uit 34 luxe vakantiewoningen voorzien van alle ingrediënten die je op vakantie maar kunt wensen; van keyless entry tot een badkamer per slaapkamer en een buitenkeuken met het Drents-Friese Wold als achtertuin. Afhankelijk van het gezelschap is er keuze uit 4 of 6 persoons woning allen met sauna zwembad.

vakantiewoning inrichten Stek Magazine PRO Brinckerduyn | Unbrick

Vakantiewoning inrichten in de natuur

Het resort bestaat uit 34 premium vakantiewoningen in een eigentijdse en authentieke omgeving. Gelegen in Nationaal Park Drents-Friese Wold. De vakantiewoningen zijn voorzien van de meest state-of-the-art innovaties. De woningen zijn bijna volledig vervaardigd van hout, wat zorgt voor een goed leefklimaat. Het interieur is luxe en per slaapkamer is er een luxe badkamer die volledig is uitgerust met hoogwaardig Duravit sanitair.

Luxe badkamers

Bij de keuze om deze vakantiewoningen in te richten is gekozen voor luxe badkamers. De gasten krijgen in de vakantiewoning een hotelervaring. De badkamers van de premium vakantiewoningen zijn allen compleet uitgevoerd met hoogwaardig Duravit sanitair. De douchevloeren zijn uit de Tempano collectie, het toilet uit de D-Neo serie en de ligbaden zijn van de series D-Neo en Phillippe Starck. Het badkamermeubel is, speciaal voor dit project, op maat gemaakt en de royale rechthoekigewasbak van 100 cm is uit de Vero collectie.

vakantiewoning inrichten Stek Magazine PRO Brinckerduyn | Unbrick

Duurzaam

Overige toegepaste materialen zijn bio-based of circulair. De woningen zijn uitgerust met zonnepanelen en zitten vol met vele voorzieningen, slimmigheden en extra’s, van wijnkast tot aan een schakelaar waarmee je de woningen in één keer helemaal uit kunt zetten. Zo wordt een vakantiewoning inrichten, net als particuliere huizen, steeds duurzamer.

Eén met de natuur

Een belangrijk uitgangspunt voor het inrichten van vakantiewoningen is de omgeving. De houten duurzame materialen passen bij de natuurlijke omgeving. Het complex is ook bewust kleinschalig. Wel is alles binnen handbereik, een uitgestrekt natuurpark voor het eindeloze buiten, maar ook de luxe van een eigen zwembad en sauna in je achtertuin. Een combinatie van luxe premium vakantiewoning inrichting, op kleinschalig niveau en de weelde van de natuur.

Over Unbrick

Unbrick ontwikkelt duurzame vakantiewoningen en investeert daarmee in de toekomst. Bij Unbrick zijn ze er van overtuigd dat het ontwikkelen van woningen duurzamer, sneller en slimmer kan. Unbrick werkt daarom met 3D software die ook door partijen als NASA en Airbus gebruikt wordt. Als resultaat strakke houten modulaire woningen die ze zelf in hun eigen fabriek in Ede produceren. De modules gaan gemakkelijk op transport en worden op de locatie als legoblokken in elkaar geklikt. Zo wordt vakantiewoningen inrichten en ontwikkelingen steeds duurzamer.