Winnaar ‘Best verzorgde Restaurant van de Wereld’

Nordic restaurant Høst

Vaak zijn restaurants trendsetters voor wat later in de huiskamer staat. We namen daarom een kijkje in Kopenhagen bij restaurant Høst. Een Scandinavisch design wat je zo zou willen kopiëren voor thuis.

Van platteland naar urban

Restaurantketen Cofoco ontwierp samen met Norm Architects en ontwerpbureau Menu het Deense restaurant Høst. Ze wilden een sfeer creëren die enerzijds de traditionele gezelligheid heeft van het oude Scandinavische platteland maar dan vertaald naar een meer urban en minimalistische look.

Puur natuur en minimalistisch

De inrichting is uniek te noemen voor Kopenhagen. De muren zijn afgewerkt met verschillende grijstinten en het meubilair is gemaakt van ruw hout wat een robuuste en natuurlijke uitstraling geeft. Het restaurant bestaat uit twee verdiepingen en heeft plek voor 100 personen. De ultieme uitdaging was om zowel de inrichting van het restaurant als het eten zelf maar ook het servies en de aankleding van de tafels precies dezelfde uitstraling te geven, zonder te vervallen in een oubollige setting. Daarom speelt het servies ook een belangrijke rol in de setting van het restaurant en werd speciaal ontworpen. Alles klopt tot in de laatste puntjes. De Chef-kok kookt met de seizoenen mee. Heerlijk verse Scandinavische producten die op dat moment voorhanden zijn. Het puur nature en minimalistische komt zo ook op het bord naar voren en maakt de beleving compleet.

Mooiste compliment

Höst won al drie internationale design awards, waaronder de award voor Best Verzorgde Restaurant van de Wereld in het Restaurant & Bar Design Awards.

Meer weten over Restaurant Høst in Kopenhagen: cofoco.dk