Groot hotel inrichten met groen karakter

Wilderness in the city

Hotel Jakarta is een mooi voorbeeld van een groot hotel inrichten met duurzaamheid als basis. Het hotel is ontworpen door  SeARCH architecten en urban planning. Met glazen gevels en unieke dertig meter hoge houten draagstructuur is het gebouw ook heel groen. Het staat symbool voor de historische maritieme verbinding tussen Amsterdam en Azië.

Groot hotel inrichten basis elementen

Op de begane grond vind je het restaurant met terras aan het IJ. De Bakkerij Westers met espressobar, wellness met zwembad en drie vergaderzalen bevinden zich op de tweede verdieping. Uniek is de subtropische binnentuin met een selectie van Aziatische bomen, palmen en planten. Deze tuin is een samenwerking met de Hortus Botanicus.

6.000 m3 gecertificeerd hout en 0% CO2 uitstoot

Uniek uitzicht

De 200 hotelkamers in het hotel zijn voor het grootste gedeelte vooraf gefabriceerd en op locatie ingebouwd. Ze beschikken over een inpandig balkon. Omdat deze volledig afgesloten kan worden, wordt geluid buiten en warmte binnen gehouden. De 6 suites bevinden zich in de glazen punt van het hotel. Zij beschikken over een Frans balkon en hebben, door hun unieke locatie een fantastisch 180° uitzicht over het IJ!

Veel restaurants

Gelegenheden om te eten en drinken zijn essentieel bij een groot hotel inrichten. Op de begane grond bevindt zich Café Jakarta met een capaciteit van 200 gasten binnen en 125 gasten op het terras. Vanwege het karakter serveert het hotel de traditionele Indonesische en fusion gerechten. Bij het ontwerp van het hotel is eveneens rekening gehouden met een breed uitzicht over het IJ en over de botanische binnentuin.

Tropisch groen

De subtropische binnentuin loopt vanaf Bakkerij Westers, aan de achterkant van het hotel, helemaal door tot aan de punt in Café Jakarta. Van oost naar west heeft de stedelijk architect openbare binnentuinen gecreëerd. Ze zijn vernoemd zijn groenplaatsen op het eiland Java. In de binnentuin vind je metershoge palmen, bananenbomen, klimplanten, bloemen en allerlei andere flora. In de botanische tuin van Hortus Botanicus worden verschillende onderwerpen naar voren gebracht tussen de mensen- en plantenwereld. Daarnaast blijft de rijke historie en het intieme karakter goed naar voren komen in de tuin. Levende planten van over de hele wereld zijn er te bewonderen.

De keukenbladen Dekton Kelya en Dekton Aura vormen een prachtige basis.

Verse bakkerij

Bij een groot hotel inrichten kan natuurlijk een eigen bakkerij niet ontbreken. Dat er een bakkerij in Hotel Jakarta zit is niet geheel toevallig. De oprichter van WestCord Hotels komt uit een echte bakkersfamilie. Je kan er lekker ontbijten of genieten van een sandwich voor de lunch. Daarnaast is het ideaal om hier rustig te werken met een verse kop koffie. Ook ruim aanbod in gebak, taarten en koeken. De ontwerpers kozen voor Dekton XGloss Tundra blad in de bakery.