Forbo Flooring: de basis van duurzaam inrichten

Create better environments

Als projectinrichter kies je zo veel mogelijk voor duurzame oplossingen. Grote projecten zoals bijvoorbeeld een hotel, vakantiepark, kantoorgebouw of winkelketen moeten ook toekomstbestendig zijn. Volledig circulaire vloeroplossingen vormen dan ook een groot deel van de basis van duurzaam inrichten. Forbo Flooring is een bewezen betrouwbare partner voor vloeren die gemaakt zijn met hernieuwbare grondstoffen. Recycling en het bereiken van CO2-neutraliteit zijn daarin essentieel. Met de nieuwe campagne ‘Going round and moving forward’ laat Forbo Flooring duidelijk de stappen zien die al gemaakt zijn en waar het bedrijf voor staat.

Het gaat om de dingen die we doen, niet alleen om de dingen die we beloven.

Duurzaam inrichten projecten | Forbo Flooring | Stek Magazine PRO

Duurzaam inrichten

  • Forbo Flooring belooft niet alleen een duurzame partner te zijn maar heeft ook bewezen stappen ondernomen. Zo daalde de gemiddelde CO2-uitstoot per vierkante meter product met 70% ten opzichte van 2004-2021. In totaal bestaat 23% van de vloeren van Forbo Flooring uit gerecycled content, met een aantal producten met maar liefst 89% gerecycled content.

Publiceren al meer dan 10 jaar jaarlijks duurzaamheidsverslagen in overeenstemming met de richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI).

Alle productcategorieën bieden losleg vloeren met 100% veilige en traceerbare grondstoffen. Maar liefst 47 vloertypen hebben onafhankelijk beoordeelde milieuproductverklaringen (EPD’s). Alle EPD’s hebben verklaringen over de gevolgen voor de menselijke gezondheid en de eco-toxiciteit. Dit maakt Forbo Flooring de juiste partner voor het duurzaam inrichten van elk project.

Duurzaam inrichten projecten | Forbo Flooring | Stek Magazine PRO

We zien vooruitgang vaak als een sprong voorwaarts, als een rechte lijn naar succes. En vanuit een bepaald perspectief is dit waar: je komt aan op een betere plek dan waar je begon. Maar soms betekent de beste progressie dat je precies teruggaat naar het begin om vooruit te gaan en circulair te denken.

Duurzaam inrichten projecten | Forbo Flooring | Stek Magazine PRO

Doelen Forbo Flooring 2025

De langetermijnambitie van Forbo Flooring is duidelijk: een betrouwbare partner zijn voor volledig circulaire vloeroplossingen die zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Forbo Flooring maakt het architecten, aannemers, installateurs en eigenaren van gebouwen gemakkelijk om de juiste keuze voor circulaire vloeren te maken. Voor zowel projectinrichters als interieurarchitecten is dit de ideale basis om samen te werken aan een duurzame inrichting van een gebouw. Zo worden kantoorpanden, hotels en ook scholen ingericht op de toekomst. Daarnaast helpt Forbo Flooring de ecologische voetafdruk te verkleinen, de afvalproductie te verminderen en het gebruik van hernieuwbare grondstoffen te maximaliseren. Duurzaam inrichten van een project gaat dus ideaal samen met een partner waar duurzaamheid de groene draad is van het bedrijf zelf. Zo maken we nu al samen de juiste keuzes voor een betere toekomst.

Meer over duurzaamheidsstrategie