De perfecte ambiance in restaurant Alma

Dekton® by Cosentino

Chef-kok Wouter van Laarhoven en zijn partner Malou Hagenaars maakten hun droom waar: een eigen restaurant waar alles klopt. Op de bovenverdieping van historisch pand De Swaen aan de Lind in Oisterwijk ontwierpen zij hun fine dining restaurant Alma waarbij alles draait om beleving. Alles is met grote zorg en aandacht uitgekozen. Wouter en Malou vielen voor het prachtige materiaal van Dekton® by Cosentino. Wouter geeft ons een tour, vertelt alles over de inrichting en natuurlijk nemen we een kijkje in zijn keuken.

OpdrachtgeverRestaurant Alma
LocatieOisterwijk (NB)
OntwerpZout ontwerphuis
OmschrijvingMaterialen van Dekton® van Cosentino

Topkwaliteit

Wouter is chef-kok sinds 2005 en kookte een Michelin-ster bij De Molen in Kaatsheuvel. Later waren hij en Malou werkzaam bij Wynwood in Eindhoven. Sinds november jagen ze hun droom na in hun eigen woonplaats. Over gastronomie hebben Wouter en Malou dezelfde visie. Beiden willen het beste van het beste bieden. En streven hierbij perfectie na. Zo ook voor de inrichting van hun restaurant ‘Alma’. “We zijn lang bezig geweest met de inhoud”, vertelt Wouter. “We hebben een architect van ‘Zout ontwerphuis’ in de arm genomen die ons
gevoel perfect heeft kunnen vertalen.

Alma is gevestigd in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekend staat en waar Cas Spijkers met kookkunsten de scepter zwaaide.

In het ontwerpproces ontdekte ik Dekton van Cosentino op een horecabeurs in Gent. De uitstraling en met name de stevigheid sprak en spreekt mij heel erg aan. Je vindt het materiaal overal terug in ons restaurant. Bij de bar, de tafels, de grote kasten en natuurlijk in de keuken. We hebben naast Dekton gekozen voor speciaal voor ons gemaakte houten panelen met groeven erin om als contrast te gebruiken tegenover het strakke van Dekton. Zo is alles perfect in balans.”

Fabrieksbezoek

Na zijn kennismaking met Cosentino in Gent, bezocht Wouter de fabriek in Spanje. Wouter: “Wat ik in Spanje heb gezien is met name het formaat van de platen. Zo kon ik een goed beeld krijgen van de tekeningen in het materiaal. Het was heel plezierig om de fabriek te kunnen bezoeken en het in het echt te zien. Hieruit zijn ook andere kleuren ontstaan in het ontwerp dan we in eerste instantie van plan waren. We hebben gekozen voor Dekton Arga en Dekton Bergen.”

Cosentino is een toonaangevend Spaanse familiebedrijf en ’s werelds grootste producent van innovatieve, kwalitatief hoogstaande oppervlakken voor architectuur en design toepassingen.

Koken op Dekton

Naast de ambiance is de keuken uiteraard het meest belangrijke ingrediënt van een succesvol restaurant. Bij elk bord dat Wouters keuken verlaat, geeft hij zijn ziel bloot. “Elk gerecht heeft diepgang”, legt Wouter uit. “Ik werk graag met langoustines en maak van elk bord een schilderij. Mijn grote passie is om elk gerecht een verhaal te laten vertellen en om steeds weer nieuwe verhalen te bedenken.” In de keuken vinden we ook het mooie materiaal van Dekton. Wouter: “Dekton wordt ook gebruikt als inductie platen in de keuken. Doordat Dekton® zo hittebestendig is, was het mogelijk inductiespoelen onder het werkblad te plaatsen. Zo heb ik een groot en strak aanrechtblad en veel ruimte om te werken.” 

Het inductieproces geeft géén warmte aan Dekton® door, alleen de opwarmende pan zorgt voor een tijdelijke, plaatselijke verwarming van het blad. Via een besturingssysteem kan de temperatuur opgevoerd worden. Daarbij is het niet alleen mooi, maar biedt het ook praktische voordelen. Dekton® by Cosentino is zeer gemakkelijk te reinigen, dus als je de pan weghaalt hoef je er enkel een doekje overheen te halen en de vlek én warmte is weg.

Mooi en functioneel

Dekton® by Cosentino is een revolutionair oppervlaktemateriaal dat wordt vervaardigd van geavanceerde grondstoffen die ook bij de productie van glas, porselein en kwartsoppervlakken worden gebruikt. Door zijn unieke eigenschappen waaronder kras-, vlek-, UV-, én hittebestendigheid heeft Dekton® oneindig veel toepassingsmogelijkheden zoals vloeren, gevels, werkbladen en wandbekledingen. En kan het materiaal zowel binnen als buiten worden toegepast. En natuurlijk ook bij jouw thuis. Of je nu een echte hobbykok bent of een ‘snel’ klaar kok, je werkblad ziet er altijd perfect uit.

cosentino.com/dekton